Friday, June 19, 2015

Ramadhan tiba...

Assalamualaikum....

Now, back to school again...
Time to works!!!

Okeyh, just nk bgtau yg cuti sekolah dh habis. Tapi sekolah 4 hari je pastu cuti...
kenapa?????
Cuti 1 RAMADHAN laaa...Alhamdulillah.
Sekali lagi ak dapat bertemu dengan Ramadhan lagi utk tahun ni.
Eh, jap. Ada tak ak bagitahu korang yg tahun ni aku berpuasa di tempat baru lagi...
kenapa???
Sebab ak dah pindah sekolah la uolls!!

Now, I am teaching at SEKOLAH KEBANGSAAN KANGKAR PULAI, KG. MELAYU, 81110 KANGKAR PULAI, JOHOR.

Kalau tahun lepas, aku berpuasa kt tempat lain, tahun ni pon kt tempat lain. Perjalanan seorang guru yang masih bujang, jangan selalu selesa berada di satu tempat. Kan? I have told about this before.
Tapi , walau apapun , kt mana ak berkhidmat, kt situ akan ak jalankan tugas. Cuma, nk bagtau, the first posting will give me the best moments. Because I come with zero, and there I learnt something.

So, tahun ni dan tahun bakal mendatang, I will never know anything, just going the flow and do what I want to do.

Tahun ni 1 Ramadhan jatuh pd hari Khamis (18 Jun 2015) , jadi, cuti selama 3 hari.
Dan dengan ini aku nk ucapkan SELAMAT BERPUASA kpd semua umat Islam di seluruh dunia..


peace!!! jangan marah.. saje nk menggedik! hahaha



video

love,
liyana

On That's School Holiday....


 That school holidays...
Tahun ni cuti sekolah pertengahan tahun ak pon full sbb majlis kahwin sepupu ak lgi..
Congrate Abg Malekkkk.. hahahaha. Nasib laa.. cuti2 sklh ni mmg ramai org kawin..
Aku bila lagi nih??
hehehe..
orang asyik tanya je bila nk kawen..
dh hidup, mati , jodoh , rezeki di tangan Allah















tu sje tuk hari ni.. byk benda lagi ak nk cerita sebenarnya.