Thursday, May 29, 2014

SCHOOL HOLIDAYYYYY... (^_^)

Assalamualaikum...

Amboiiii, berhabuknye blog ak!!
Jap, bukan salah ak la xsempat nk hupdate ini belog!. hehehe.
Okay, ni ak nk update pasal ak lak.

Setelah hampir 2 bulan ak bergelar seorang guru baharu di SK LKTP Sungai Sayong, Kulaijaya, Johor Darul Takzim.

Tu, lokasinye di Felda Sungai Sayong. Tau tak??? tak tau p google sendiri. handphone korang2 kan da canggih manggih kan.. hehehe. Opss , jgn maraaaahhh..

Actually, dah hampir 2 bulan ak ditempatkan kt sna. pada 1 April 2014 berkuatkuasa penempatan ak kt sekolah tu tp pengesahan jwtnnye lmbt lagi.. hehehe. So far, everything going ok and I'm still learning how to adapt the situation. Mcm mana sekali pun, ak bwk diri ak sebagai aku laa sbb ak xpandai nk hipokrit ni. Tapi masih terbatas la. Berada di tempat baru, dan ak tau aku akan bekerja dgn org2 yg ak jumpa bg suatu tempoh yg agak lama. Jadi, mestilah semuanya kna pikirkan semula kalo nk berkata kan.

Setiap org akan ad perwatakan sendiri, pandai2 la ak biasakan dan terima. Dah namanya lumrah manusia..Dan kalo bercakap pasal tugas, dah sememangnya ak org baru, nak tak nak ak kna belajar jugak kan. Dan Allah tu Maha Adil, Dia xkan bg sesuatu yg luar kemampuan umat-Nya. Cuma ak berharap di kala ak sukar atau jatuh, masih ad yg akan menyokong ak dr belakang thats mean, seseorang yg boleh ak harapkan.

Dan sebelum kiteorg cuti sekolah ni, sekolah kiteorg ad Family Day kt Hotel Seri Malaysia di Mersing..Everything was going okayyyy.... tp yang xbest sbb ak xleh join p turun memukat... huhuhu. Besenye, ak akan trun kalo p mne2 ponnn.. waaa.. xbestnyeeee... sbb cg2 perempuan x p, yg lelakinye saje p. Aku ni mmg pantang kalo nk memancing ke memukat ke menyelam ke, mmg ak nk g jgk. huhuhu.. (>_<)

There are some picture of my school... peace !!

SELAMAT HARI GURU 2014!!!



 ni antara cg2 sklh ak.. hehe.. ini gambar2 , credit too Kak Lynn.. hehehe. 


So, 10 Jun 2014 nanti hari Konvokesyen IPG . Time tu sidang kiteorg.. ak pon xigt ad brapa sidang tp ak punyer sidang kedua. Semoga semuanya berjalan dgn lancar la... Xda org nk bg bunga ke nanti??? hahahahaha...

No comments:

Post a Comment