Thursday, July 4, 2013

# Internship - Part 1

Assalamualaikum korangggggg...
Setelah hampir seminggu (bru hari ke-empat) ak ber'internship' kt SK Lendu, Melaka ni, hari ni kiteorg ada Hari Sukan bagi sekolah ni. Untuk hari ni. ak just nk tunjuk sikit gmbr laa.. sbb masa ak praktikum dulu kt sekolah ni selama 3 bulan, ak sempat amik beberapa keping gmbr jer, yg lain xsempat sbb sibuk berpraktikum jer. Tapi kali ni, even PROJEK bagi internship ak ad 3 projek dan dengan esaimen2 nyer ad lagi dan kena htr after internship, ak smpt jugak amik beberapa keping gmbr. Cuma kali ni gmbr2 hanya berkisar tentang Hari Sukan SK Lendu. 

So, ak xnk ckp pepanjang lah kan, kalo korg nk view gmbr2 ni, korang scroll down je page ni k!! 


This is Cikgu Hani... Cikgu bg rumah kuning... peace!

kontigen perbarisan rumah kuning..

ni plak kontigen rumah hijau (rumah ak lah tu.. )

ni kontigen rumah merah. yg senyum manis tu  Kak Linda, cikgu rumah merah ni.. -smile~~

ni plak kontigen rumah biru. Warna kegemaranku dan yg kt tepi tu Kak Ros selaku cikgu rumah biru ni.. 

beratur jgn xberatur.....

hijau boleh!!





ni plak perbarisan bg kanak2 pra sekolah...

ni haaa ketua dieorg....

barisan VVIP...(knan sekali Guru Besar SK Lendu)








barisan VVIP...

wah, ni barisan guru-guru yang berpengalaman. 


Perjalanan program Hari Sukan ni berjalan dengan lancar namun, dengan keadaan yang tidak mengizinkan bila hujan turun pada pukul 4 ptg lebih. So, ada sukan yg akan berlangsung pd minggu dpn.. 
Anyway, it quite different about the ceremony between at this school and my ipg.. of course it is!! This is school, and IPG is the place u need to be train to do it urself!! aiyaaaa... Am I right??? 

**********************************************************

There are always a chance that u will learn something from the people by ur surroundings. Even it is bad or good, u need to think by ur self...


love,
liyana

No comments:

Post a Comment