Saturday, June 22, 2013

UPDATE #1 : about the 3 weeks..

Cuti ak baru2 ni bermula 23/5 sehingga 16/6 2013. Lama gak tu. 3 minggu kot. Hehehe.Tapi korang tau, yg cuti ak sebenarnya hanya pada minggu 1, tp xda lah rupa sgt minggu pertama sbb time tu, mak ak tengah pening utk buat kenduri tahlil dan sekali tuk kesyukuran adik ak.

Tapi paling penat time minggu ke-2, even semua org pun ad. Wani pun ad balik, simah sememangnya ada kt umah. Tp ak perasan, kerja ak byk kt bwh dr duk dapur… hahaha.. nasib lah. Duk angkat kayu (xdalh byk sgt), angkat meja sna sni, yg paling lawak, pagi kenduri, ak kena angkat kambing yg dah disembelih ke blkg umah ak tuk disiat-siatkan kulitnya. Sekor plak tu!! Amboiiii!! Dh lah , pg2 lpas ak smbhyg subuh dipanggilnya ak tuk wat keje2 tu.. ish2. Tapi sbb kaki ayah ak cedera skit, so ak kna wat keje2 tu.

Tapi Alhamdulillah, atas kerjasama org kg yg dtg gotong royong, kerja2 jadi cepat dan ringan. Mungkin zaman sekrg org lain lebih suka buat kerja dengan ambil catering tp kiteorg lebih suka buat kerja secara gotong royong. Itu lebih menampakkan kerjasama antara manusia. Walaupun kadang kala memenatkan dan mungkin sedikit sebanyak menyebabkan rumah jadi bersepah tapi itu lebih baik dr nmpk bersih tp syg tiada nilai murni yang diterapkan. Kan?

Kenduri tu dijalankan pd 4hb Jun. Lepas tu, 6/6 kwn2 ak dtg singgah kt umah before dieorg p Pulau Redang. Selamat Datang kpd Nis ,Fyrda, Maisarah, Min dan suaminya… maaflah rumah ak time tu tgh bersepah sgt. Xtau korg selesa ke tak tp yg pasti ak da sediakan perkhidmatan free tuuu.. hahahaha.. hopefully korg xserik dtg umah ak lagi. Hehe.Terima kasih sbb sudi singgah.

mak ak lah yg pakai baju tidur tu.. ish2.. min yg upload gmbr ni.. ak tumpang copy naaaaa.. hehehe

Lepas tu, minggu ke-3, byk kuar jugak sbb mak nk g sna sni. Ak nmpknya dh kena jdi drivernya.Terima kasih kt ayah sbb sudi repair & service keretanya demi ak. Before ni krg kasi sgt tp mcm dia da percayakan ak.. hehe. Alhamdulillah… thanks AYAH!! And SAYANG AYAH!! Hehehe. Eh, MAK pun yana sayangggggg... 

Dan 17/6/2013 akan bermula lah semester terakhir ak di IPG ni.. ak tak tau mcm mana akan ak berdepan dengan cabaran dan dugaan yang akan dtg nanti.

Cuma satu doa ak, semoga semua urusan ku akan dipermudahkan oleh-Nya dan jika itu dugaan yang diberikan-Nya, Kau kuatkan lah ak Ya Allah…. 



Love,
liyana





No comments:

Post a Comment