Wednesday, August 29, 2012

enjoy!! =)








with my friends..
gila2 skit ..
but fun with them..
yg lain bz kot..
hehehe..

with, 
Siti Zaharah,
Shahidah,
Solehah.


Zaharah cm nk bertunang kot...
putih benor...
hahhaa..



Sunday, August 19, 2012

SELAMAT HARI RAYA !!! (^_^)

Assalamualaikum semua...
Salam Lebaran dari Yana utk semua!!
Hari ni 1 Syawal dan semua nya Alhamdulillah..

mcm biasa lah sesi pagi mesti pegi masjid tuk solat sunat Aidilfitri..
lokasi pertama mcm biasa jugak, umah tok wan dan next is p kubur arwah tokki dan tok.
tahun ni mak pertama kalinya beraya tanpa kehadiran tokki.
Tapi, yg pergi tetap pergi dan yang hidup harus meneruskan hidup.
Itu mesti!!

okey lah, ni ad gambar pagi raya kiteorg tuk santapan Syawal korang.. hehehe..

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri kpd semua... (^_^)














next gambar akan menyusul lam next entry..


salam Aidilfitri,
liyana

Friday, August 10, 2012

Contest: Ucapan Hari Raya to Eqbal Zack...

Send a Ucapan Selamat Hari Raya to Eqbal Zack in no more than 50 words ................................................
...................................................................................................................................................................
...................................................................................................................................................................
...................................................................................................................................................................

Rules
1. This contest is open to all followers/fans of www.eqbalzack.com.
2. Contest starts 8 August 2012 (Wednesday) and ends on 12 August 2012 (Sunday), 11:59 pm.
3. All entries received after 12 August 2012, 11:59 pm will not be entertained.
4. Winners list will be posted on www.eqbalzack.com by 14 August 2012 (Tuesday, 10.00 am).
5. Blog about this contest (tag at least 1 blogger) on your blog with a link back to this post.
6. Ucapan Selamat Hari Raya to Eqbal Zack in Bahasa Melayu or Bahasa Inggeris should be submitted via CONTACT FORM within this site. It is better to use a CONTACT FORM for this purpose to avoid plagiarism.
7. Winners will be selected based on the most creative message (no more than 50 words).
8. Hamper cannot be exchanged for cash.



Tag: ulfaz 

kalo nk join, klik je sni...



Salam Aidilfitri,
liyana

Tuesday, August 7, 2012

Last Weekend..

Salam Ramadhan…

Pejam celik pejam celik, masa pun berlalu.

Hari ni dah 18 Ramadhan pun.

Semalam merupakan Hari Nuzul Al-Quran. Tarikhnya juga jatuh pada 17 Ramadhan di mana Al-Quran diturunkan. Mukjizat terbesar bagi Rasulullah s.a.w. dan merupakan satu-satunya kitab suci yang akan kekal digunakan hingga ke akhir zaman dan hingga ke kiamat berbanding dengan kitab-kitab lain.

Jika dipersoalkan apakah perkara yang kan menjadi teman dan sahabat baik kita semasa di alam barzakh kelak, ianya merupakan Al-Quran. Al-Quran akan menjadi pendamping kita sehingga kita dipersoalkan adakah kita membacanya setiap hari mahupun tidak??

“Bacalah Al-Quran setiap hari. Jika tidak mampu satu juzuk maka cukuplah sekadar satu muka surat. Namun, jika masih tidak mampu satu muka surat, cukuplah sekadar satu ayat. Dan lagi jika tidak mampu satu ayat, cukup lah sekadar memandang. Namun, memandang Al-Quran sambil bertanyakan pada diri sendiri ‘Kenapa susah benar untuk ak membaca Al-Quran itu?’. 

Paling tidak pun, bacalah surah Al-Fatihah pada setiap pagi dan sedekahkan kepada kedua orang tua kita tak kira lah mereka masih hidup mahupun sudah tiada. Kerana Al-Fatihah juga merupakan antara surah yang paling agung dalam Al-Quran. Selain itu, at least ada jugak surah yang kau baca setiap hari! Kan? 

Kadang-kadang baik kita membaca sedikit demi sedikit dan ianya berterusan daripada baca banyak namun hanya sementara. Itulah yang dinamakan istiqamah!
Ok, hujung minggu yang lepas ak nk bagitahu yang ak balik TERENGGANU dan nasib baik kerana semalam Cuti Sempena Nuzul Al-Quran. Even, sekejap tapi at least ak boleh berbuka dengan family aku dan jugak bersahur!! First time ak buat keputusan cam ni.. hehehe.. balik sesuka hati..!! Tapi yang besnya jugak, ak dapat makan durian banyak2.. hehehe (^_^)



Dan yang masaknya, ak kena observed pada hari selasa dan Rabu bagi dua2 subjek major aku. Aishhh…

Ya Allah, semoga dipermudahkan segala urusanku…
Duhai anak-anak muridku, tolong jaga sikap kamu yer… jangan buat cikgu marah2 tau. (^_^)

p/s: Aku menaip ni sambil tengah tunggu time nk kena observed oleh guru pembimbing saya tau. Kikiki.. Sempat lagi kan ak buat entry ni… nk wat cam mana, idea dtg time ni.. hehehe.. 



Salam Ramdhan,

liyana