Wednesday, April 25, 2012

KETIDAKPUASHATIAN~~

Memang kalo kita sebut tentang ketidakpuashatian ni mmg byk lah kan..
Jap, betul ke ak eja cm tu...??
hahaha. okeylah , ak just guna tak puas hati sudahhh..karang kan penat plak korang nk bukak Kamus Tatabahasa Dewan tu nk chek spelling ak ni... hahhaa..


ok, bila bercakap pasal xpuas hati, ak rasa setiap org pasti ad je perkara yg dieorg xsuka.
Sebab??
mestilah sbb xkena pada pndangan mata dieorang dan juga pada seleranya.
Namun, hak untuk menyatakan tu sbnrnya adalah utk diri sndiri, bkn utk diwar-warkan pada org lain.
Ianya spt menceritakan keaiban org jer.. sbb yg xpuas hti tu dia, bknnya org lain lagi. aiyaa..

For example lah kan, kes ni byk terjadi sbnrnya.
especially time pergi kenduri kahwin org..
Nak tanya lah kan, sape yg p majlis perkahwinan xkira lah kwn dia ke, org sekampung ngan dia ke, jiran ke, sesiapa saje, akan ad je yg xpuas hati kan..??
Lauk xsedap lah, pelamin simple sgt lah, make up pengantin teballah, baju pengantin nmpk buruk lah...dan mcm2 lagi lah.
betul x..??
mesti ad jer..
sbb ak sndiri pun byk dgr pasal tu bila ak melangkah kuar jer dr satu2 majlis. kan2..??
selain tu lagi kalo buat satu2 program, mesti kita akan dgr org lain bercakap2 di belakang kita ttg program yang diadakan tu.
persoalannya, adakah berhak kita menyebarkan hal ketidak puas hati kita tu pada org lain, atau apa kata kita ckp terus je pada empunya diri.??
what do you think??

anyway, perasaan tak puas hati tu, kdg2 perlu ditujukan terus kepada empunya diri. kan senang.
dosa pun kurang sbb xda jadi kes ngumpat2 nyer, kes fitnah ke, kes ap2 lagi lah.
pendek kata, korang boleh rasa tak puas hati tu, tp utk menyetakan sewenang-wenangnya, ak nasihatkan jgn lah. pelbagai persepsi akan wujud nanti.

lagi pasal tak puas hati ni.
Sesungguhnya ak xpuas hati pasal seseorang ni.
ak rasa dia ada masalah mental kot. dan puncanya maybe dia dpt deraan mental sejak kecil kot..hahaa.
tp, walauapa pun ak rasa xpuas hati ke mrh ke, biar Allah je lh yg balas..
Apa yg kita bagi kdg2, itu lah yg kita dpt nanti. kalo bukan kita pun, org2 di sekeliling kita yg kita sayangi.
Itu pasti sbb itu adalah janji Allah.

situasi ak sekarang adalah aku HOMESICK!!!
nk balikkk..da lama xbalik...huhuhu

love,
liyana









2 comments:

  1. keep learning.....kawan...\
    dengan kreatifitas tidak akan ada batas untuk kita capai kehidupan... :D

    ReplyDelete