Thursday, January 19, 2012

MOMENTS...












kadang2 kita terlupa utk mencari masa yang sangat berharga.
Masa kita bersama keluarga, 
masa kita bersama saudara mara kita,
masa bersama rakan2 kita,
masa bersama teman sekelas kita,
masa bersama guru2 kita,
dan masa2 yang berlalu bersama dengan org yang berada disekeliling kita.

kerna kadang kala kita terlupa utk beljr menghargai masa tersebut,
biarpun hanya seketika,
tapi tetap berharga.
Biarpun tidak memerlukan wang yang banyak ,
tapi sangat bernilai.
biarpun tidak berada di suatu tempat yang sangat terkenal di dunia,
tapi sangat bererti utk dikenangi.
semuanya hanya memerlukan satu perasaan yang halus.
Kelihatan biasa tapi sangat mendalam.

I love u alls!!!
liyana

It drive me crazy....!!


Erk..??
Apa yang buatkan aku nk gila tu..??
Tdi ad terbaca kt blog  cik Terompah Merah  pasal shoutbox blog dia yang wat hal..

sekarang ni aka rasa, html blog ak plak yg wat hal kot... ak buka blog aku, lain yg kuarnya..xkasi chance langsung nk masuk page blog ak..aiyaaaaaaa..
Nasib lah yer...dgn mood nk balik mcm ad xda lah plak. tetiba plak ek..???!!
padahal mula2 dulu bukan main xnk dtg, tetiba mcm mood berubah jap! 


okey, back to the main point.
Ak juz nk ckp, blog ak ni kdg2 wat ak tension jgk!!! aisehhhhhhh..

Bila ak bukak ja blog aku, ni ha yg kuarnya!!!


Mak aih, mcm mana ak nk wat ni????
TENSION2!!!!
Skrg, benda alah ni plak yg tetiba wat ak bengang!!


Lagi satu, bermula esok, kiteorg da start bercuti..!! dan MALANGNYA, ak terpaksa balik lmbt sbb ak xda tiket balik esok. So, nk xnk ak terpaksa naik bas ke negeri yang berdekatan lah dgn K. Terengganu tu..isk2..
Kuantan, that is my destination before Terengganu.. Daddy, please take me home..huhuhu..
Aik, tadi bkn main ak ckp xda mood nk balik, skrg mintak tolong ayah suh mai amik plak...cepat betullah ak berubah fikiran..
sesuka hati ja ya!!! hahhaa
okey lah, aku juz nk wish, 

SELAMAT TAHUN BARU CINA!!!


Disebabkan kita hidup 1 Malaysia, so, kiteorg melayu ni pun dapat cuti seminggu tau..Bertuahnya Bumi Malaysia...
but Tun Dr. Mahathir have said, "I'm Malay first, then Malaysian".. 
Actually, I'm really respect him!! =)

Naik cuti nanti, tgk lah kesibukan aku yang akan melanda dan juga aku akan berpraktikal utk pertama kalinya di sekolah. Sekolah yang bertuah itu ialah SK PERNU, Melaka. hopefully, everything will be okey...Kwn2, tolong doakan saya yer... takuttttttt!!! huhuhu


love,
liyana







Monday, January 16, 2012

Masihkah...??

Masih kah ada peluang utk ak bernafas,

kerna ak sedar,

aku masih berpaut pada dahan yang sudah rapuh..?

Tapi masihkah ada sirna baru utkku?

Mungkin kita xsedar,

lilin sentiasa ada pada tangan kita,

hanya kita saja yg perlu bijak utk menyalakannya mahupun tidak.



perjalanan yang masih panjang,

kita xkan tahu adakah ianya gelap mahupun terang,



namun, kita masih mahu mencuba.

kerana kita masih mahu mencari jalan itu.

Kita masih mahu mencuba walaupun,

kita sedar dahan yang dipegang adalah dahan yang sudah rapuh.

Tapi bukan dahan itu penentu hidup dan mati ku,

tapi ALLAH yang Maha Mengetahui segalanya.



Rahsia perjalanan ku masih tersimpan kemas,

dan ALLAH telah mengukirkannya dengan sungguh indah dan bijaksana.

Jatuh bangunku, ALLAH telah menyediakan sebab dan musababnya,

Tawa dukaku, ALLAH telah ubat-ubatannya,

Ukiran hidupku penuh dengan rahsia.

Masih mengharap walaupun sudah mampu mengagak,

Masih memberi walaupun diri sudah tak berdaya.

Namun, siapa kita utk menidakkan suratan takdir-Nya.

ALLAH Maha Mengetahui lagi Maha Berkuasa.






hamba Allah,
liyana

Saturday, January 14, 2012

REALITI

Bukan mudah mengungkapkan satu ayat yg xpernah korang luahkan sebelum ni.

Takut.
Takut ditolak.
Takut ditertawakan.
Takut untuk dilukai.
Takut untuk ditinggalkan.
Takut untuk bersendirian.
Takut utk mendengar jawapannya.
Takut.

Tapi, kenapa aku rasa bukan tu sbb yang sebenar?

Hati,
Ibu bapa,
Cita-cita,
Kehendak,
Impian,
.....
....
...
..
.
Mana satu yang paling penting ?

Aku sndiri pun masih terkial2 dlm mencari arah tuju hidup yang sbnr.

Namun, dlm diam, kdg2 terselit kebahagian dlm tangisan.

Perjalanan masih panjang, perlahan2 aku akan bljr tentang kehidupan yang sebenar.

Gembira,
Sedih,
Kecewa,
Geram,
Marah,
Dendam,
Kemaafan,
Sakit hati,
Senang hati,

dan lain2 lagi..

Kadang2 mungkin sukar, tapi selagi hembusan nafas masih ada, semuanya akan terungkap.



love,
liyana

Monday, January 9, 2012

Tiup habuk sikit...!!

Fuh, mcm da lama ak xusik blog ak ni..mcm lah busy sgt kan..??
cuti ja pun..
hahhaha..
xda lah, sbb bru dpt peluang nk menaip lam blog yang dh lama berhabuk ni..tu yang nk tiup2 sikit habuk2 yang ad ni..hehhehe

So, apabila dtgnya tahun baru, akan bermula lah semester baru kan..begitu juga dengan bilik dan roomate baru...hehehhe..
Bilik ak kali ni, fuh tinggi jgk lah bagi ak..Aras 3 kot!!! penat den nk memanjat anak2 tangga ni..huhuhu..
but , I'm not deserved to complain for what I already choose. Right?? sapa yg prnh baca ayat ni sebenarnya ak prnh post kt facebook. Ak sndiri wat ayat tu, ak tulis unknown. hahhha...nasib lah kan..

So, sebagai permulaan awal tahun ni, everything is going well but something that I'm really not satisfied but its enough just for to know it,..fuh, xleh bla ayat.!

okey lah, sebagai post pertama ak tuk bulan pertama tahun ni, belum terlambat lagi utk ak wish ' HAPPY NEW YEAR' and HAPPY CHINESE NEW YEAR!!! hehehhee...

Banyak perkara yang terjadi sepanjang bulan 12 bru2 ni. tapi ak akan ceritakan di lain hari yer..okey??
ngantuk, k bye!