Wednesday, November 30, 2011

Bukan mengutuk..




mood ~ cuti lagi..hehhehe.
I'm so boringgggggggggg..but my mind is not in holiday mood..
i'm still thinking what i want doing and watch how the peoples is.

well, sebenarnya juz nk kuarkan pndangan sndiri dan jugak apa yang ak prnh dgr, baca dan lihat..
its all about matured thing...
erk, matured???




pendek kata ramai yg kata ak ni still bdk2..hahaha
why??
maybe because of my appearance..
mcm lah ak nki bdk sgt..
tp betul jgk kot...ramai yg asyik tanya ak ,
"sekolah kt mana yer??"
-mak aih mcm budak sekolah lg rupanya ak ni..aigooooo
tp ap2 pun, kdg2 pemikiran kita xselari dgn penampilan kita kan.?

tau x kenapa..??
sbb kematangan dalam pemikiran boleh dipengaruhi oleh faktor pengalaman, pembacaan, dan banyak lagi sebenarnya.
ini x, kalo muka dan perangai mcm bdk2, so, dieorang xleh berfikir cam org dewasa ker..?
sometimes, no!

sebenarnya, kat sni ak juz nk ckp pasal ketidakpuas hati ak pasal statement seseorang yg ckp,
"zaman bekerja lebih baik dr zaman belajar".
Sorry byk2, ak langsung xsokong statement tu.
NO!




okey,
Firstly, I'm not working yet.
So, I don't know how as a worker life.
Tapi yg ak tau ialah, setiap masa kita adalah sgt bermakna.
Cuma kita saja yg xpndai nk hargai.
Bagi ak, kdg2 jgn lah nk jadi terlalu SKEMA utk patuhi peraturan 100%.
why?
because, sometimes u will never to learn how to take the risks.
Right?
betullah tu..hahaha.
Tapi, pasal ad org tu ckp time kerja lebih baik dr study, awak tau tak, awak ckp mcm bdk2 yang berumur 2-3 tahun ja..
bercakap tanpa pengalaman dan ilmu kot..

kadang2 org yang bercakap mcm tu sbb dieorg xda pengalaman yang bermakna spnjng dieorg belajar.
Kenapa?
sebab setiap masa asyik ikut peraturan dan xpernh nk rasai pengalaman tu sndiri.
sebarang aktiviti pun dieorg lakukan sbb ikut flow peraturan.
maybe thats why, they are thinking that,
zaman belajar dieorg membosankan.
kan...???


Honestly, I'm not the right person to talk about rules.
but u know what..??
sometimes u can change the rules because people who make the rules.
satu2 benda yang korang xleh tukar smpai akhir zaman sekalipun ialah HUKUM ALLAH.


If you obey all the rules, you'll miss all the fun.
~ Katherine Hepburn

okey, now I wanna talk about a little bit of my experiences.
Actually, I'm not the straight person to follow the rules because sometimes i'm disobeyed it.
anyhow, even i'm quite scared but that teach me how to take the risks. I'm do it and I need to take risks. Am I right?
that is really boring to be with a person that too be so nerd and always scared to think the opposites of the rules!!


Tapi , itulah yang dikatakan dengan setiap manusia ni adalah ISTIMEWA.
setiap ciptaan-Nya adalah berbeza.
setiap kelemahan pasti ada kelebihannya, dan jugak sebaliknya.
Namun, masih adalah yang tidak dapat terima hakikat tu sehinggakan munculnya unsur umpat-mengumpat dan juga kutuk mengutuk...

okeylah, ak tau apa yang ak mengarutkan tu sikit2 xda kaitan sgt..aishhhhh
tp ,
kesimpulannya, lain kali kalau nk bercakap berfikir lah dahulu. terutama apabila mengaitkan dengan pendapat dan juga pengalaman orang lain. setiap org adalah berbeza pengalamannya dan pandangannya.
Do u get it?



love,
liyana


Thursday, November 17, 2011

SELAMAT BERCUTI...

Hari ni yana da habis exam....yeyyyyyyyyyyyyy!!

Even da habis exam, banyak lagi keje kena wat..kena kemas barang lagi pastu kena angkat barang masuk stor..
barang2 bukannyer sikit!
BANYAK!!!



Dah lah siap ada perhimpunan bulanan plak hari ni..
nasib lah labu... (>_<)

NAMUN, hehehehe,
yana akan balik hari ni!!!
horreyyyyyyyyyyyy....
Balik TERENGGANU laa..
kerana sebb itu, ak heppy even ak sgt kepenatan, kakiku da kekejangan, tanganku da kekebasan, dan lututku da menggeletar dan xhlg lgi ni..isk..



But before that, I want tell u what?
About my last paper!!
Alli in my life i never hate Mathematics.
but this year, i'm starting to do that!
u know why???
I love the numbers because its never lie to me.
But this time its all about Theory and theory!!
The basic is I hate history and This theory too!!!
So, I hate when I got the exam paper.
but i don't really hate HISTORY because today is happen because of the history.
and
...

mom, dad, help me..................!!!!!!



************************************************************************

And one more thing..........

Firstly, I want to say thank you a lot to

...

..

.

MARIA ULFA


.................

for this time to being my roommate for a year.
I'm sorry if I made u hurt or what else.
I'm sorry because sometimes my temper is so terrible and can't handle it.
But there are always been the reasons.
hehehee.
For this year, maybe I don't do anything perfect to you but all i want to say is, good to being with u for this year.

penat speaking lorrrrrrrr...
ahahhaha...
okey laa,
ak mintak maaf kalo terkasar bahasa atau wat ko terasa hati ker eh...
lagi satu halalkan makan minum dan jugak ak da halalkan ko jgk...tau, mesti ko nk ckp mcm tu jgk kan..hahahhaha
Just kidding!! hahaha
honestly, it nice to know u as my roomate.
and one thing is, I will remember ur birthday
17 Mei 1990..
I'm right??
hehehe
(^_^)


****************************************************************************
okeylah,
ak akan bakal bercuti.
maka kanak2 sekolah pun bakal bercuti.
kat sni akak nk pesan kt adik2 ya,
bercuti pun bercuti jgk, buku, keselamatan dan kesihatan diri pun perlu dijaga tau!
jgn leka sgt.
lebih2 lagi yg duk kawasan pantai timur tu (termasuklah kawasan umah yana sekali..)
skrg ni kan musim hujan, kes banjir lah, air naik lah,
so, adik2 jgn main air sgt..bahaya!!
Kes lemas berleluasa time2 cuti ce gini tau!
igt,
JAGA KESIHATAN DAN KESELAMATAN
masa cuti sekolah ni...



k lah, penat da yana membebel ni..
nk rehat jap.
mlm ni nk balik umahhhhhhhhhhhh...
hehehe..
doakana perjalanan yana selamat yer...amin.


love
liyana.