Thursday, September 29, 2011

Fikirlah sendiri...

What is precious to you???
FRIEND or YOUR BOYFRIEND/GIRLFRIEND or YOUR CAREER ??

You think by yourself....
If you choose your FRIEND..??
If you choose your BF/GF..??
If you choose your career..??

Sebenarnya ada benda yang perlu korang ingatkan kat sini..
Ketiga-tiga orang ini sebenarnya sangat penting utk korang.
Sbb tu ak nk ckp, antara mereka xda yg xpenting.
Sbb semuanya akan saling berkait dan akan menjadi penyebab korang utk teruskan hidup korang.

Kawan,
tanpa mereka, korang xkan mampu mengenal erti suka duka, berkongsi, pengorbanan, dan macam2 perasaan lagi.

BF/GF,
tanpa si dia juga, korang xkan rasa diri korang terlalu dihargai, disayangi dan diutamakan dlm hidup seseorang. Mungkin korang akan belajar utk mencintai dan berkorban sesuatu yang penting dlm hidup korang. Mungkin juga korang akan belajar utk berubah dr perangai yg buruk kepada baik, dan mungkin korang akan belajar untuk menjadi diri sendiri krn adanya si dia dalam hidup korang.

Kerjaya,
tanpa kerjaya, korang xkan mampu kenal tahap korang. adakah korang mampu melakukan kerja yang korang minat mahupun tak? korang jugak xkan tahu untuk berusaha untuk memiliki sesuatu sbb korang akan belajar sesuatu dr kerja2 yg korang lakukan. Bekerja kerana tanggungjawab, bekerja kerana minat, bekerja kerana impian korang atau bekerja kerana paksaan..semuanya bergantung kepda niat korang jugak.

Namun, bagi aku satu ja. Ketiga-tiga adalah perkara yang terpenting dlm hidup aku.Sbb tanpa cinta dan sayang dr kwn dan someone special to us, life is nothing. But to gain them, u need a career. Xkira lah siapa pun korang jadi, selagi ia betul dan mulia.

Tapi apa pendapat korang..??
Apa yg korang rasa??
Mana yg korang pilih..??
Ataupun korang xkan pernah memilih sbb hidup korang xkan lengkap tanpa salah satu drnya..??

You deserved for what u choose.
Am I right???





love,
liyana

No comments:

Post a Comment