Thursday, September 29, 2011

CUAK..

yana kena kawad kali ni..
tgh cuak ni..
huhuhuhuhu..
sebab yana paling benci kena kawad..!!

wish me my mood will be okey on that day....!!

worried,
liyana

Fikirlah sendiri...

What is precious to you???
FRIEND or YOUR BOYFRIEND/GIRLFRIEND or YOUR CAREER ??

You think by yourself....
If you choose your FRIEND..??
If you choose your BF/GF..??
If you choose your career..??

Sebenarnya ada benda yang perlu korang ingatkan kat sini..
Ketiga-tiga orang ini sebenarnya sangat penting utk korang.
Sbb tu ak nk ckp, antara mereka xda yg xpenting.
Sbb semuanya akan saling berkait dan akan menjadi penyebab korang utk teruskan hidup korang.

Kawan,
tanpa mereka, korang xkan mampu mengenal erti suka duka, berkongsi, pengorbanan, dan macam2 perasaan lagi.

BF/GF,
tanpa si dia juga, korang xkan rasa diri korang terlalu dihargai, disayangi dan diutamakan dlm hidup seseorang. Mungkin korang akan belajar utk mencintai dan berkorban sesuatu yang penting dlm hidup korang. Mungkin juga korang akan belajar utk berubah dr perangai yg buruk kepada baik, dan mungkin korang akan belajar untuk menjadi diri sendiri krn adanya si dia dalam hidup korang.

Kerjaya,
tanpa kerjaya, korang xkan mampu kenal tahap korang. adakah korang mampu melakukan kerja yang korang minat mahupun tak? korang jugak xkan tahu untuk berusaha untuk memiliki sesuatu sbb korang akan belajar sesuatu dr kerja2 yg korang lakukan. Bekerja kerana tanggungjawab, bekerja kerana minat, bekerja kerana impian korang atau bekerja kerana paksaan..semuanya bergantung kepda niat korang jugak.

Namun, bagi aku satu ja. Ketiga-tiga adalah perkara yang terpenting dlm hidup aku.Sbb tanpa cinta dan sayang dr kwn dan someone special to us, life is nothing. But to gain them, u need a career. Xkira lah siapa pun korang jadi, selagi ia betul dan mulia.

Tapi apa pendapat korang..??
Apa yg korang rasa??
Mana yg korang pilih..??
Ataupun korang xkan pernah memilih sbb hidup korang xkan lengkap tanpa salah satu drnya..??

You deserved for what u choose.
Am I right???





love,
liyana

Friday, September 23, 2011

UNTITLED

Happiness needs sadness.
Success needs failure.
Benevolence needs evil.
Love needs hatred.
Victory needs defeat.
Pleasure needs pain.


You must experience and accept the extremes. Because if the contrast is lost, you lose appreciation; and when you lose appreciation, you lose the value of everything...


love,
liyana

Thursday, September 22, 2011

Nasihat ke pandangan..?

"Life is too short to wake up in the morning with regrets. So love the people who treat you right, forget about the ones who don't and believe that everything happens for a reason. If you get a chance, take it. If it changes your life, let it. Nobody said that it'd be easy, they just promised it would be worth it."


**********************************************************

That's why aku xprnh rasa menyesal setiap kali aku masih dapat bernafas bila aku bangun pagi2. Walaupun aku tau, I'm not in the right path, I'm still wanna continue. Because I'm living just not because of me but the other else. dan aku tetap bersyukur.
Everything happens for a reason, YES! I believe that. Because of that, i still wanna life.
In that case, we are still believe there are always be the time for us to make it up again.
Apa yang ak merapu ni..??
well, juz to give my opinion and a little bit story...
hehhee..
semua org ada pelbagai perasaan yang ALLAH telah anugerahkan. Cuma kita sahaja yang bijak mengatur dan menyususn perasaan tu. Bilakah dan pada siapakah perasaan itu ditujukan..
Sayang pada ALLAH, RASUL, ibu bapa kita, kwn2 kita, dan org yang menyayangi kita.
Benci pada perbuatan yang salah. tapi jgn sesekali terlalu benci pada manusia sbb, perasaan tu hanya akan memenatkan.
Dendam, hanya membuang masa utk kau kandung perasaan tu lama2.
Sedih.
Suka.
Sakit hati.
Cemburu.

xsalah ada perasaan tu...sbb itu lah cara korang tunjukkan perasaan sebenar korang.
____________________________________________________________________
ni kisah aku sikit tentang...
Mslhnya skrg ni, kenapa aku xrasa apa yang pernah ak rasakan dulu.??
adakah sbb ak masih xdpt nk terimanya sepenuhnya lagi..?
Aku nk mintak maaf sbb ak xda rasa tu...
Rasa terkilan masa kau xda,
rasa sedih kalo aku sendiri,
rasa gembira sbb kau happy dpt pergi,
aku xrasa tuk skrg ni tuk ko.........!!
huhuhuhu..
betul2 mintak maaf...

p/s: ni sedikit selingan tntng ak ...huhuhu
____________________________________________________________________

Xsemua org sempurna. jadi jgn hanya nk mencari kesempurnaan sbb xkn ad yg perfect!! semua org ada kelemahan dan kekuatan masing2. Jadi terima lah seadanya.
Jika itu kelemahannya, lengkapilah ia dengan kekuatan kita.
Jika itu kekuatannya, selitkan kan lah sedikit dengan kelemahan kita.
kdang2 itu menjadikan hidup kita menjadi lebih baik.
Kita belajar dr kesilapan, dan kita menjadi kuat kerana kelmahan kita.
siapa pun xdpt nk menjelaskan bagaimana kita menjadikan hidup ini lebih indah.
Just live as simple as you are...
Jgn tamak.
Jgn sombong.
Jgn pentingkan diri sendiri.
Jgn ada perasaan benci dan dendam.

Tapi mungkin diluar kesedaran kita, perasaan tu wujud.
hapuskankanlah dengan zikir ALLAH...
perlahan2 ia akan hilang.
INSYAALLAH...

***********************************************************************
Sorry, please, thank you..
those words can make u felt better!!
how hard ur heart, it can be melt by those words.
I am right???

sebab, kita ni manusia yang sentiasa punyer hati dan perasaan yang perlu dijaga.
Sesakit manapun hati kita, kita still boleh memaafkan dengan hanya satu ungkapan maaf.
setinggi manapun ego kita, akan roboh jugak dengan ucapan maaf, tolonglah dan terima kasih tu.
betul x..??
tepuk dada tanya selera..

p/s: da ngantuk... mmg ak merapu merapan bertul malam ni.. just to let what my mind thinking of.!!! k bye!!

love,
liyana



Wednesday, September 21, 2011

UNTITLED

"You can close your eyes to things you don't
want to see, but you can't close your heart to
the things you don't want to feel."

Wednesday, September 14, 2011

My family and I... part II.

Lagi....
Lets the pictures talk to you...
okey???

p/s: Ini baru guna kamera ak sepenuhnya..hehehhe
Samsung ES17 (12.2 mega pixels)











love,
liyana

Monday, September 12, 2011

My family and I... part 1

okey...minggu lepas after ak balik ke melaka, family ak ad pergi jln2 melaka..ak pun xtau even, ak dah bosan kt melaka tu, tapi ak happy with my family..hahhaha..

well, I don't want to talk anything..juz wanna told you that i will let this pictures talks to you...
hehehhehe...

p/s: gambar xberapa nk cantik sbb bukan kamera ak yg amik dan bukan aku jgk yang amik gmbr2 ni...hehehehhe



















love,
liyana

Saturday, September 10, 2011

MUSIC...

I LOVE MUSIC.........!!!!!!!!

ayat ni lah yg sentiasa bermain lam otak ak ni smpai ak hbiskan semua esaimen2 aku ni tau!!
huhuhuhu..time yang paling ak xsuka ialah time esaimen dan time exam..
owh, no!!!!!!!!!!!

okey, time2 mcm ni, muzik yg paling ak nk dgr ialah muzik yang rancak dan menenangkan...
nasib baik ak xda komitmen lain time2 ce gini..
tp , w/pun xda komitmen lain, esaimen last2 minit baru nk berjalan..hahahhaa

xpa lah, ak cuma nk ckp time2 ni, ak tgh busy layan incik esaimen2 aku ni haa..
well, hrp2 seme berjalan dgn lancar...huhuhu


yg "rajin' ,
liyana

Friday, September 2, 2011

Raya..?? What do you learn for this year..??

okey...tajuk kali ni xlah lain drpd yg lain sgt kan...
time org lain bercerita pasal raya masing2 aku pun nk cerita pasal raya aku..
tapi tentang apa yang aku telah pelajari dan lihat sepanjang raya ni...
byk benda kot dan byk bnda jgk aku perasan kali ni...

Raya kali ni, bkn hanya raya semata2, tapi bg aku ia mengajar erti sebuah perhubungan sesama manusia. Perhubungan yang aku maksudkan ialah perhubungan yang tidak mengira perbezaan pangkat dan darjat, tanpa mengira bangsa dan kaum, tanpa mengira tinggi rendah seseorang itu. Yang penting adalah keikhlasan dan sebuah kejujuran.
Keikhlasan dalam menghulurkan bantuan, memberi kemaafan dan memohon kemaafan dan keikhlasan dalam setiap perkara..
lagi satu keikhlasan dalam memberi duit raya...(pasai pa duit raya aku makin kurang ni...tp ak dpt duit raya dr tokki aku ...huahuahua...)

Dalam setiap perkara, kita sentiasa perlu bljr dan hayati..bkn hanya melakukan tanpa bljr apa2 dan tanpa menyedari apa2... itu lah nasihat terbaik yang pernah ak dpt. Well, kematangan seseorang bukan bergantung kpd umur dan saiznya, tetapi melalui pengalaman dan pemikirannya.. betul x....??

Pertama : Kita akan belajar cara untuk minta maaf, dan belajar cara untuk memaafkan org lain..
Kedua: Kita akan belajar cara untuk melayani tetamu kita dengan baik walaupun mereka adalah musuh kita. Sebab , pernah dikatakan 'layanlah tetamu kamu sebaik-baiknya walaupun mereka adalah musuh ketat kamu' ...
Ketiga: Kita akan melihat pelbagai ragam manusia .contohnya, ada yang suka menunjuk2 kpd org lain.
Keempat: Kita akan melihat cara seseorang itu mensyukuri nikmat Allah..
Kelima: Kita mampu melihat sejauh mana kwn2 kita mengingati kita..
Keenam: Kita akan menyedari betapa kita akan sentiasa menanti bulan2 yang sangat istimewa dan bulan yang sangat diberkati..
Ketujuh: Kita akan sentiasa berfikir, masihkah ada peluang utk kita menghadapi bulan Ramadhan dan Syawal pada tahun hadapan..?? masih berpeluangkah kita utk melaungkan takbir raya ..? Sentiasa.....
Kelapan: Kita xkan pernah terfikir untuk menerima dan memberi kemaafan pada seseorang yang telah lama menyakiti dan meninggalkan kita ...
Kesembilan: Pelik jgk, di bulan dan hari yang mulia ni, aku still nmpk ad perasaan dengki mendengki sesama sendiri..kesnnya mudah ja pun, masing2 nk 'bertanding' rumah sapa yng paling vogue utk raya nanti..isk2..manusia2...
Kesepuluh: ...........................erk.......jap, ak tgh pikir......haaaa..!!! Bljr tuk terima kenyataan, semua kerja2 aku dh hlg!!! kena buat balik beb!!!!!! sedey2!!.

Tahun ni, Su aku ad buat kenduri sikit, kenduri Akikah dan sekaligus kenduri tuk aku sekali...kenduri kecil2 ja...saja2, sekaligus jgk tuk umah terbuka...Ramai yg dtg, tp yg plg best bley knal ramai org...biasalah aku dh lama xknl2 saudara2 sendiri..yang mana sepupu2 ke dua pupu ker..tiga pupu ker...mcm2 laaa...hehehehe.
So, time2 mcm ni lah nk kenal semua org kan...??
Penat tu mmg penat tp bila semua dh berkumpul, rasa penat tu xda lah rasa sgt kan...
Thank to u all yg sudi dtg!!! luv u!!! hehehhe...
Sorry xda gmbr yer..sbb ak dlm keadaan yg selekeh sikit sbb kelam kabut nk siapkan hidangan dan mjlis cukur kepala Muhammad Aatif Izzuddin...hehehe..my new cousin...
okey lah...

p/s: Cuti raya aku akan berakhir tp feeling nk balik melaka langsung xda ni...help me..!! keje2 ak habuk pun xsiap ag ni..isk2!!

love,
liyana