Sunday, July 10, 2011

Belajar lah....

Opsss..!! Entry apakah kali ini..?
Belajar lah..semua perkara pun kita perlu belajar untuk menjadi lebih mahir kan..?
okey, tapi kali ni. Juz to talk about the attitude.

well, maksud aku kt sini ialah...;

- belajarlah utk minta maaf kalau buat silap,
- belajarlah menerima pandangan dan teguran orang lain,
- belajarlah untuk menerima hakikat,
- belajarlah untuk menerima sesuatu musibah atau kesusahan,
- belajarlah untuk berdikari,
- belajarlah untuk berkorban untuk sesuatu yang penting,
- belajarlah untuk berkongsi,
- belajarlah untuk memahami tentang orang lain, kerana setiap org adalah istimewa,
- dan yang paling penting kat sini, belajarlah untuk HORMAT kan orang lain. Tak kiralah sama ada org yang kau xkenal atau kwn2 orang disekeliling kau tu.

ada byk lagi benda yang kdg2 kita perlu belajar. Tapi yg paling penting belajarlah untuk HORMAT kan org. Sbb, mcm mana kau nk org hormatkan kalau kau tak tahu nk hormatkan org lain. Tolong jgn terlalu pentingkan diri sendiri. Siapa kau sekarang kalau tidak dengan adanya org2 disekeliling kau..?? No komen anymore.

By the way, juz to say sumthing that make me dissapointed about the someone attitude.
Well, I juz want to say that...
fikir-fikirkan lah...(fikir lagi....)
hhhaahaha

-liyana-

6 comments:

  1. Menghormati....? aku masih ingat ketika masih kecil dulu diajari sebuah pernyataan " menghormati yang lebih tua dan mengayangi yang lebih muda" Wow... indah rasanya hidup ini kalau seandainya semua saudara-saudara kita seperti itu, tidak akan ada pertumpahan darah mungkin didunia ini.Yang ada hanya "CINTA"

    ReplyDelete
  2. Oya, Buat yang punya site salam kenal......

    ReplyDelete
  3. belajar untuk terima hakikat tu selalu susah

    ReplyDelete
  4. treat people like you want to be treated, kdg2 ssh nk deal dgn org yg tak hormat org ni kan huhu

    ReplyDelete
  5. hidup sentiasa kena cari ilmu

    ReplyDelete