Monday, March 28, 2011

I LOVE MY FATHER!!!

Jom layan video ni!!
Ak tujukan khas tuk korang semua...!!
hehehehe..

video ni ak dpt dr cik Yazmin ( bdk kelas aku...)
credit to her...~~~


KASIH IBU SAMPAI SYURGA,
KASIH AYAH SEPANJANG HAYAT!!


Align Center


-liyana-

Friday, March 25, 2011

When she at my home...

Kenapa ngan tajuk tu...??
kenapa aku tulis 'when she is at m
y home..??'
siapa 'she' tu??? hehehehe..

Ni lah dia, Cik Ismah 'Aina ni haa...
(hehehhee, ak bru update blog ak ngan gmbr ko yer...jgn mareeee...)

depan Masjid Terapung, Terengganu.


Ismah, Me, & my adik, Wani...


sebenarnya ni gambar time aku PBS ha
ri tu..
tapi gambar ni xmasuk lam program PBS tau...
ini gambar kiteorg g SEKAYU, TERENGGANU...
best2...aku lh yg rasa best, sbb da lama giler kot ak x p sna..

dh lh dulu family ak p berkelah kt situ xajak
aku...
isk2..cian aku...
sebenarnya, saja jer kiteorg ajak Ismah p sna..
sbb dah alang2 dtg Terengganu ka
n..
Ayah ak pun ajak lah p jalan2...

dan salah satu tmpt yg sempat kiteorg p ialah kt sni lah, SEKAYU...
tempat2 lain pun ada p, tapi tu lh sekejap2 hujan...
huhuhu aku xslhkan cuaca ek...
hehehehe..posing ngan adik aku, wani..

with me...

depan Masjid Kristal...

dgn adik aku lg duk depan Masjid Kristal...


Aku ni mcm dh jadik pemandu pelancong kot...
setiap kali kwn2 aku dtg umah aku, mesti bwk dieorg p jln...
gmbr aku kt tmpt ni pun da byk kot..isk2...
tp kwn punyer pasal seratus keping gmbr yg sma pn xpa lah kan...
hehehehehee

okey lh..ad byk lg gambar2 tapi tenet lambat cam siput!!
so, malas ak nk upload lagi..

rindu nk balik umah...dpt wireless lagi laju..
ini broadband lmbt cam ap...!! huuhuhuhu

Mak, Ayah, Wani, Simah, Mubin, Rumahku..
I MISS U ALL!!!

-liyana-

A simple letter to my future husband...

To my husband-to-be,

Maybe I’m not the perfect person to you,

But I know that I can learn to be perfect to you if you wish.

Maybe I’m not a beautiful person to be your perfect couple to you,

But my father told me that I have a really sweet smile.

Maybe I’m not the best chef in the kitchen,

But as long as you live, I’m try to serve you breakfast, lunch and dinner as well.

Maybe I’m not a good motivator to you,

But I can be your good listener if you need to talk.

Maybe you don’t need your wife 24/7 everytime,

But I always be there for you as your bestfriend.

Maybe I’m not a nurse for you, because I’m teacher-to-be,

But I can be there for you when you are sick and in trouble.

Soon, maybe I’m not the best daughter-in-law to your parents,

But I really hope that they can be my best parents-in-law after this.

You don’t know how hard my parents want let me go,

But they know they need to do it soon,

Maybe you don’t know how far my father’s ego going,

But how long he can stand on his ego,

He loose his ego when I see his tears,

In his silent,

He told me,

Choose someone that can lead me in my life.

Someone that can protect me,

Someone that can trust me,

Someone that can be my best friend,

Someone that can I really know to replace his position soon,

And someone that can be my IMAM in my prays.

Lastly,

To my future husband,

This letter just a simple for you,

But that is something to me.

Because this letter have a part of my life.

Lovely,

liyana

Tuesday, March 22, 2011

UNTITLED


...Take to get what you like or you will forced to like what you get...
- George Bernard Shaw

Wednesday, March 16, 2011

CUTI vs ASSIGNMENT ????

hohohoho......cuti lagi..!!!
tapi cuti kali ni besertakan esaimen...
Kali ni ak rasa lain sikit bila cuti lepas PBS dan juga disertakan dengan esaimen..
rupa-rupanya jauh bezanya dengan cuti bulan 12 kot...
hehehehhee

Bila aku igtkan balik antara cuti bersama esaimen dan esaimen tanpa cuti, better aku pilih cuti bersama esaimen...hahahhaa..
giler tamak aku!!!
Tapi itu yg buatkan aku lebih tenteram sikit dr aku duk men'tension'kan diri aku kt sna...
kan..??
Tapi ada ke org tau aku tension ke x kat sna..??
Ada aku kisah..???

dari hari pertama aku kt sna, mcm2 aku belajar..
negatif atau positif tu biarlah aku saja yg menilainya..
bila aku rasa sgt teruk, aku cuma berharap aku akan ad sesuatu yang boleh aku bergantung harap..
kan...??

okey lah...
aku nk citer sikit pasal apa yg aku wat sepanjang aku duk kt umah..
Bercuti bersama esaimen...
korang tau x bila masanya aku sentuh si esaimen2 tu..??
heheheee..
bila 2 hari sebelum aku bertolak balik ke melaka...
hahhahaha
betapa teruknya aku...
tu pun aku tgk soklan..bukan wat esaimen pun...
itu lah bila sikap 'M' aku melanda diri.
waahhahahaha...

so, bila aku ckp mcm tu,
berdasarkan tajuk post aku kali ni ,
korang agak2 kan, yg mana satu mesti menang...???
mesti lah CUTI!!!!!!!!!!
hahahhahahhaahahahha....


p/s: selepas PBS tu aku merancang nk pergi Pulau Kapas, tp parents aku xkasi..tapi aku bernasib baik jugak sebab apabila bencana Tsunami melanda Jepun, perairan di Pantai Timur kita ni juga turur merasakan kebimbangan..kot2 terjadi apa2 di perairan kita ni... So, pendek kata, xdpt lah aku ke sana...kwn2 aku pun xjadik pergi..Sian korang...huhuuu

-liyana-

Sunday, March 6, 2011

PBS ketiga...(7-11 March 2011)

kali ni kali ketiga aku berPBS..!!
ISMAH 'AINA BT AB HALIM

SELAMAT DATANG KE TERENGGANU...
di teratak kecil kediaman LIYANA ni...hehehhe

aku xtau lah mcm mana keadaannya nanti kt sni sepnajng seminggu, but I promise the best..!!

lokasi PBS: SK GONDANG, TERENGGANU.
tarikh: 7-11 MARCH 2011

So, aku agak sibuk dgn esaimen dan tugas2 lain lg...huhuhu..
ak juz post mana yg sempat ja ni..huhuhu