Friday, January 14, 2011

Apakah ertinya.??

Awal2 tahun aku dah masuk bab2 yg feeling2 kan...?? hahhaha.. sengaja aku nk kupaskan sikit pasal benda ni.. Sebab kali ni,
aku dpt tengok sejauh mana masa dapat memberi erti dalam sebuah persahabatan.

Thanks to Mr. Google..

Bukan pada fizikalnya tap
i pada dasar hatinya. Seandainya jika berapa lama pun kita berkawan tapi kita langsung tak mampu nak baca sikap kawan kita tu, aku rasa xguna kot kalau kawan lama2 pun..

Kerana dia sahabat kita lah, kita tunjukkan p
adanya sikap sebenar kita. sebab kita nak, dia terima kita seadanya. Sikap kita wal
aupun dalam keadaan sedih, tawa, kecewa, geram, marah, dan mcm2 jenis perasaan lagi lah kan..masa kita sedih, dia ada utk kita, masa kita nangis, dia ada utk dengar tangisan kita, masa kita ketawa, dia ada utk ketawa bersama kita, masa kita geram, dia ada tuk dgr masalah kita, masa kita marah, dia ada utk dgr kita membebel.. cukup lah kita faham keadaannya..cukup lah kita tahu setakat sejauh mana perasaannya....bukankah itu lebih baik dari memikirkan perkara yg negatif tentang sikapnya...


Thanks to Mr. Google..


Then, masa jugak tidak menunjukkan sejauh mana sahabat kita mengenal kita dengan sebenar-benarnya..tapi sejauh mana kita menghargai mereka sebagai kawan kita.



Memang bukan kesempurnaan yang kita cari, tapi saling melengkapi adalah y
ang terbaik. Seandainya lemah, jadilah tulang belakangnya supaya dia mampu tegak berdiri. Sekiranya kita terjatuh, terima lah huluran tangannya. Itu lah sebaik-baiknya...

Kadang-kadang, ada masanya kita tersilap memilih kawan atau sahabat, tapi satu perkara yang aku fikirkan, jangan sesekali menyesal atas pilihan kita tu. Sekiranya kita pernah melakukan kesilapan kerananya, terima lah sebagai pengajaran dalam hidup kita. Tapi kita haruslah bijak memikirkan tindak tanduknya. ' Tak kan kalau kwn yg kita pilih tu ajak berlumba motorsikal, kita pun nak ikut sekali..' Sekali-sekala fikirlah pasal akibat nya jugak kan..??

Bak kata pepatah, "jika kita pilih kawan yang m
enjual minyak wangi, kita juga akan berbau wangi" . Bukankah begitu...??



Okey lah, aku pun da ngantuk sebenarnya ni...
Dah lama aku xmenaip benda alah ni, dan jugak dh lama giler kot aku x meng'update' blog aku ni..Cian blog aku ni, xsempat nk masukkan entry..Actually, bahan ad tapi xdan nk masukkan entry lah..hehehhee K lah, t aku sambung balik yer...

salam



Thanks to Mr. Google..


-liyana-

2 comments: