Thursday, December 30, 2010

SELAMAT TAHUN BARU...!!

Aku nk ucapkan

SELAMAT TAHUN BARU KPD SEMUA...!!!

Say GOODBYE to 2010...& say HELLO to 2011...!!



p/s: lama aku xmasuk entry lam blog aku ni...erm, juz wait for my new entry ea...

-liyana-

Sunday, December 5, 2010

Peringatan...

Kali ni aku nk igtkan diri lagi supaya jgn jd EGO..!!

hehehe..nk tau pasal apa aku ckp cam tu..??

Sebab aku ngaku yg aku pn ada perasaan ego sikit terutama pasal feeling aku ni...
xkuasa aku nk bagitau ap yg aku rasa...

Tapi, baru aku tersedar beberapa perkara bahawa aku dah terlepas byk benda sbb aku EGO.
hehehe..Salah aku kah..?
ermmmm...

Jadi aku nk nasihatkan korang jangan lah terlebih memiliki perasaan EGO...

okey...???!!

Da ngantok, nk tdo..bye2!!

-liyana-

Wednesday, December 1, 2010

UNTITLED...

Mcm mana nk lupakan seseorang..???

a) Adakah dengan bencikan seseorang...??
b) Adakah dengan tidak menghiraukan seseorang..??
c) Adakah dengan keluar dengan org lain pulak..??
d) Adakah dengan berhibur dengan kawan2..??
e) Adakah dengan makan aiskrim kt tepi jln sambil tgk gelagat org ramai..??
f) Adakah dengan menonton movie yang sedih..??
g) Adakah dengan membuat kerja-kerja yang banyak sampai lupa segala-galanya...?
h) Adakah dengan makan banyak2 sebab rasa tertekan dengan situasi yg dihadapi...??

huh...byk pulak caranya...!!
Tp yg mana satu aku nk pilih ni ....???????


Tuppppp.....tetiba aku rasa aku dpt jwpn yg sesuai dgn aku.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hohoho...
(b) dengan tidak menghiraukan seseorang.
(maksudnya dengan tidak ambil peduli lah)

Aku rasa yg tu kot cara yg terbaik bg aku..huhuhu..
Sebab seseorang pernah ckp kt aku, tuk melepaskan atau melupakan seseorang yang pernah muncul dlm hidup kita ialah dengan tidak ambil peduli tentangnya.

Dia ckp, "Sebab kalau kau masih ada rasa benci kt dia, itu menunjukkan kau masih care tentang dia. Mesti kau nk tau punyer pasal dia. So, bila kau nk lupakan tentang dia.."
Tapi kalau cara lain tu adalah sampingannya....

Well, lagipun, dlm Islam, kita tidak di galakkan utk benci membenci sesama saudara. jadi, kesimpulannya, jgn pernah ada rasa benci tu yer....
hehehhe....

-liyana-