Tuesday, October 12, 2010

What I'm thinking right now....?????

hohoho....
hari aku bru habiskan satu exam lagi....sbb semalam dh satu paper...
Hari paper math aku..
Erm, KILLER question tu namanya...bkn sbrg soklan kot!!
huhuhuhuuuuu....



So, berbalik kpd tajuk aku hari ni...
What I'm Thingking right now..??

Friends??Love??
Study??
Money??
Job??
Car??
Class??
My self??

Owh, NO!!
I'm thinking of my parents lah...
I'm thinking about the people now...
I'm thinking of the issues right now...
I'm thinking of my home...
And I'm thinking of do I care about people think of me...??!!

Yes..I'm thinking that all of the time...



*********************************************************************************

Aku xtau apa yg aku repekkan tapi apa yg aku tau, itulah kenyataannya skrg...
sama sedar atau x,
kita sentiasa berfikir.
cuma apa yg kita fikirkan itulah yg menjadi perbezaannya...
biarpun ia merupakan satu kenyataan mahupun satu bayangan...

Cuma satu perkara saja yang aku nk tegaskan kt sini dan ia juga merupakan apa yg aku pegangkan...

"...jangan fikir apa yg org lain fikirkan tentang kita, tapi fikirlah apa yg kita fikirkan tentang orang lain...."

mungkin ada sesetengah yang tidak faham maksudnya..
okey lah, biar aku ulaskan sedikit tentang pernyataan ni.
Maksud aku kt sini ialah, kita jgn nk serabutkan kepala otak kita ni dgn tanggapan org lain terhadap kita.. xkisahlah apa yg dieorg nk fikir pasal kita sama ad kita ni mcm mana orgnya. Sebab yg berdiri nya kita hari ni sbb kita adalah kita bkn org lain yg bangunkan diri kita. Kita yg bangunkan diri kita sma ada kita sudah berdiri ataupun kita jatuh...
Faham x...???
Then, kita pn mestilah menjaga tanggapan kita terhadap org lain...jangan hanya nk fikirkan perkara yng negatif sahaja terhadap org lain, tp lihat pada pandangan yg positif jugak...

Pernah dgr, "kalau nk org lain hormati kita, hormatlah org lain dahulu.."

So, kalau nk org lain memandang kita dgn pandangan yg betul dan dihormati, kita mestilah betulkan pandangan kita dan juga hormatilah org lain jugak...

Aku rasa setakat ni ja lh dulu aku nk merapu merapan sikit pasal benda alah ni...
hahahaha...

(bese lh otak cam xbetul sikit bila aku dh hbis exam satu paper..tu belum exam paper2 tough lagi tu..agaknya going crazy lah kot...hahhaha)


okey lh, sambung nanti lah ek...bye2!!

-liyana-

2 comments:

  1. gud luck exam..exam susah perkra biase..hehe

    ReplyDelete
  2. thanks tika...
    ye lh kn, kalo xsush, bkn exam nmanya kan..hehe

    ReplyDelete