Saturday, October 23, 2010

Promises...??

Promise atau janji..??
erm...sebenarnya xramai yg boleh tepatinya...
Ya, mmg manusia ni pandai berjanji tapi yg tepatinya, erm, juz a part of them...
I'm I right..??

kalo korang xjwb pun aku tau...
kenyataannya...
aku xslhkn si penjanji tp bagi aku senang jer...
kalo rasa xmampu nk tepati atau penuhi ap yg dijanji, JGN BERJANJI...!!
okey???

sebenarnya kerana sebuah janji manusia boleh berpecah-belah..
begitu juga dlm kehidupan seharian ni..
aku rasa better buat sesuatu dgn spontan drpd rancang lebih2...
MAYBE....


Erm, ak pn xtau entry aku kali ni pasal ap...
Tp aku nk ketengahkan pasal,
kita ni manusia.
Hanya mampu merancang tp xmampu nk tentukan segala-galanya..
Jadi, jgn kata "pasti" dgn yakin kalo berjanji...

So, kt sini aku nk mintak pendapat korang lah (sbg reader blog aku ni...),
Apa komen korang pasal "JANJI" ni....??
Adakah betul ,
jika dikaitkan dgn janji, org melayu adalh org yg paling lemah sekali dlm janji...??
sbb apabila kita sering diperdengarkan dgn perkara negatif,
byk jwpnnya adalah, "biasalah, janji org melayu...'.
So, adakah ia benar atau tidak...??
kalo sapa2 ad pndpt pasal ni, korang rajin2kan lah komen di post aku ni ya...

Aku rasa setakat ni dulu kot aku nk luahkan apa yg bermain kt kepala aku skrg ni...
Ermmmmmmm....





-liyana-

No comments:

Post a Comment