Saturday, July 31, 2010

Salam Takziah..

Salam Takziah
kepada ayah kawan aku, iaitu Maisarah..
Ayah nya telah pergi ke rahmatullah pd hari ni (waktu aku xpasti),
Aku harap kau byk2 bersabar ye Mai..
Semoga Allah merahmatinya..
Amin...

-liyana-

PC FAIR..!!

hohoho...Aku kena habiskan duit aku lg kali ni kt PC Fair...!! huhuhu,,
Gara2 AC Adapter laptop aku rosak lh ni..
kena beli yg lain lh plak..
.nsb baik dpt murah sikit..
Tp aku telh menghabiskan sejumlh duit yg agak byk kali ni..huhuhu..
LIYANA, lepas ni kau kena berjimat lh...!!! huhuuhu

Tapi kali ni, aku beli brg2 yg mmg agak penting pada aku lh jgk kn..
Pendrive Kingstone baru, Mouse SOAP yg baru, & AC Adapter yg baru...
kalo xda AC Adapter yg baru ni, xda mknanya aku bley update blog aku hri ni..
hahahaaa..

Thanks to Jijie, Ismah, Akma, & Aida..
sbb kasi aku join korang p sana.
Kalo korang xda, aku xtau nk p ngan sapa sebenarnya..
huhuhu

Kewangan aku setelah dihitung hari ni, agak merosot!
Barang yg aku beli hari ni agak berbaloi!
Tempat yg aku pergi agak jauh! (xsmpai beberapa km pn! ahahaha)
Kesimpulannya, duit aku hbs pn okey lh,
tapi tuk mkn kena berkira plak lh kali ni..ish2!!

Lupa plak nk ckp,
PC Fair kali ni kt MITC, Melaka.
Weekend ni saja kot..ehehehe..
kalo nk tau lg, p lh sendiri, xpun, baca lh iklan2 psal PC Fair ni..
ahahhaa

okey lh, aku smbung menulis lg lh nanti yer...
bye2!!

-liyana-

Wednesday, July 28, 2010

Forum English...!!

Hari ni hari yg mendebarkan aku..!! Dh lh semlm aku tido lmbt, xpulak aku menghafal skrip tuk wat forum English hari ni..ayooo!! Apa mau jadi ni liyana!! Dh lh xberlatih lam group plak tu..ehehe..(mcm lh semuanya expert kot..) By the way, semuanya okey lh jugak, thanks to Fyrda, Yazmin, & Nis...my group members...ehehee..

Time nk present forum ni, ntah lh mcm xda perasaan pn ada, tp aku rasa better yg kali ni dr yg sebelum ni..maybe aku tak rasa tertekan sikit ngan lecturernya kot... Madame kali ni, bila aku tgk xlh tertekan sgt.. Maybe my first impression about her is okey, thats why I felt that.! ehehee...

So, aku rasa okey jgk sbb aku dh selesaikan forum aku ni..kalo x, selagi tu aku xrasa selesa sbb belum hbskan tugasan ni..fuhhhh..!!

Tapi tugasan lain sedang menanti lagi...huhuhu...
ckp pasal kerja ni smpai bila pn xhbs. So, pendek kata, nk seribu daya , xhendak seribu dalih... Jgn nk tangguh2kan kerja2 ni, sbb nanti yg susahnya kita jugakkk...kn..?? betul lh tu...

By the way, aku akan lebih berusaha lagi di masa akan dtg..ehehehe

-liyana-

Tuesday, July 27, 2010

Apa yg menariknya...??

Mlm td merupakan mlm nisfu syaaban..
So, ramai lh yg berpuasa hari ni. Tapi aku xpuasa, sbb xigt lh plak..huhuhu...

Pagi ni saja pn dah bermula dengan rintik2 hujan yg menyenangkan..hehehe (sbb xpayah main bola jaring..) . Tapi aku rasa ad jugak lh benda yg selesai sikit tuk hari ni. Hari ni jugak aku menyambung kembali pembentangan semalam yg belum habis lg..hehehe.. Tapi masalahnya, perut aku plak wat hal..nasib baik masa presentation tu perut aku okey plak..fuhhhhh..

Dan aku mendapati masa aku bentang tu, aku tgk ramai yg mcm ngantuk... Ada yg dah tdo awal tp masih mengantuk..Kenapa ya..?? Adakah faktor sarapan pagi ataupun faktor terlebih tdo sebenarnya..?? Erm, sama2 lh kita fikirkan...

Yang bestnya hari ni, aku dpt mkn nasi beriani..huhuhu..lama dh aku xmkn nasi beriani..asyik2 lauk yg sama ja... hari2 tapau. (* tapau tu bungkus lh tapi aku pernah terbaca yg kalau di negara China, tapau tu maknanya kubur2 dieorg..)
Dh lh aku kuar hari ni tanpa arah tujuan lagi, juz nk temankan Husna & Fizah beli tiket balik kg. Tapi aku sendiri xbalik lg...huahuahua...(Part ni xmenarik lgsung!! huh..)

Mlm ni aku akan menyibukkan diri dengan penyediaan utk forum English esok..huhuhu..xprepare ap2 pn lg ni...
Guys, wish me luck ek...??

-liyana-

Monday, July 26, 2010

Hari yang Menyibukkan..!!

Hari ni, aku bangun dengan satu senyuman manis lh jugak..(^_^)...Even aku tdo mlm td agak lmbt..erk, tp bkn mlm dh tu, pagi lah..!! 3 pagi..erm, apa lh yg aku buat smpai lwt cm tu...hehehee..

Then, paginya, mcm bese lh kan, pergi perhimpunan. Apabila tibanya waktu pertama hari ni, aku dpt tau, byk keje yg aku xsiap lg...!! $%*@&#..!!!!!! (mulalah tu aku nk membebel sorg2!!)
Pertama, keje aku yg aku lupa gila nk wat..wowww...ap lg..copy n paste kot..!! benci2!!
kedua, ISL kena htr hari ni..tapi aku memandai2 jer, nk htr esok..ish2..ap lh nk jd ngan aku ni..

So, mlm ni mcm org tertekan lh jgk aku ni nk siapkn semua ni..esok dh lh aku kena smbung present EDU 3103... huhuhu..

Tapi ap2 pn, aku berusaha siapkan semua keje2 tu secepat mungkin..hehehe...


Kesibukan melanda diriku..huhuhu..

-liyana-

Sunday, July 25, 2010

Kenapa Aku Menulis..?

...Erm, soalan yg xmasuk dek akal jugak tu..hahhaa..
Tapi, kenapa aku menulis..??
Sebab:

1. Aku perlukan sesuatu yg boleh aku luahkan, so, aku pilih nk jd blogger..!!
2. Sebab aku pn kdg2 bosan jgk kalo asyik nk bercakap jer tuk luahkan sesuatu..
3. Kdg2 aku pn dgr komen2 org lain, even dr org yg xkenal aku pn..
4. Erm, mungkin aku pn nk kongsi sesuatu yg aku dpt ngan korang semua..
5. Erm, yg sebab yg ke-5 ni aku still fikir lah...!!
hahhahaa

Aku rasa tu ja kot, sbb yg aku bley bg tau korang..hehehee..
Maybe ni first post aku tuk blog baru aku ni, so, xda ap yg menarik sgt pn. Tapi aku cuma nk ucap,
SELAMAT DATANG KE BLOG LIYANA..!!!!!
=)

-liyana-