Monday, April 10, 2017

I'm back!!! Dah 2017 .....

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.... 
dh lama sgt yana menyepiiiii... busy uollsss.... 

Hampir setahun gak yana menyepi kan. yana busy skit.. sekolah dan sekolah. I mean teaching not studying. Tapi belajar jugak dgn anak2 murid ni. Every time I tried to improve my teaching skill by learning from my students. Byk sgt program sepanjang tahun ni. Dan rezeki pon berbeza . Alhamdulillah  tahun 2017 yana dh bergelar Puan Liyana. Mcm wierd je bunyinye kannn.. hihi..

ok.. I'm already married. Thats all.
tak la jugak.. itu sebahagian sahaja. Totally life pun agak berubah. 
Yana belanja gmbr kahwin je la skit.  bolehhh...??? 



























Sah diijab qabulkan pd 18 Mac 2017 (sabtu) dan Resepsi Perkahwinan pada 19 Mac 2017. 
Terima kasih pada semua tetamu yang hadir pada hari tersebut. dan Jutaan terima kasih kepada sanak saudara yang telah bertungkus lumus dalam merealisasikan majlis ini. Hanya Allah yang mampu membalas jasa anda. 

love,
liyana


Tuesday, June 7, 2016

Cuti Lagi...!! Tapi .....

Assalamualaikum semua...
Pasti tertanya jugak kan, blog diupdate time cuti je ke?? haaha.. xda la. Sebab saya kadang2 xda idea nk dibicarakan. Yg ada dan yang boleh dikongsikan adalah gambar.
Cuma kali ni, just nk share apa yg saya lalui.

Okeyh, bermula dari 16 Mei 2016  Sambutan Hari Guru SKKP 2016 laa... tahun ni kiteorg punye tema "BACK TO SCHOOL...!! " Quite happening la jugak... kali ketiga saya sambut Hari Guru sebagai seorang pendidik dan kali ini ada kelainan sedikit apabila tema yang diberikan memberi peluang pd guru-guru untuk menunjukkan kesungguhan dlm sambutan majlis ini.

All of us SKKP's educator and staff..

ok. sempat posing sensorang jap.. hikhik

ok. ini Puan Rohani. Saya punye Guru Besar SKKP.


nice pose uolls!! hihi.
 Lepas majlis kt sekolah plak, my GB ajak p sambutan Hari Guru Peringkat Daerah. xdaknya kalo sempat amik gambar semua.. jadi sempat bergambar bersama cg2 Pemulihan Khas Kulai la plak.. hihi. Opss lupa plak nk ckp, sambutan ni kt IPD Kulai dan dirasmikan oleh Ketua Polis Johor.

Dari kiri; Kak Rosliza, Kak Zura, me! , En. Halim, Kak Mida, & Shima...
Tapi lepas majlis ni kt IPD, saya balik sekolah sebab nk bergambar dgn geng2 SKKP jugakkkk... hahaha.. memecut balik sekolah tuh! ni haaa.. sempat kannn??? hahaha



Lagi?????

Sebelum cuti baru ni, saya ada hadiri Majlis Pentauliahan Pegawai KRS Peringkat Negeri Johor 2016. Majlis ini diadakan pada 28 Mei 2016 hari itu dan tak pasal2 juga saya kena balik lambat.

Bersama Tuan Pengarah JPN Johor yang baharu, Tuan Pengarah PPD Kulai, para pegawai PPD Kulai ,sebahagian dari  pengetua-pengetua dan guru besar-guru besar Daerah Kulai. 

Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar bagi majlis tu. dan tepat 29 Mei 2016 saya pon bertolak balik TERENGGANU. dan sampai2 umah chek ngah nk buat majlis naik umah baru.. ok, part tu lupa nk amik gmbr sbb penat skit nk siapkan majlis.. padahal makan je kejenyeee...

dan pada 31 Mei 2016 plak, Husna selamat sampai Terengganu. so, I'm ready to get her..!!
IZZATUL HUSNA, selamat datang ke TERENGGANU!! 

Dia datang pasal nk p jejalan Pulau Redang. Alhamdulillah, even xfully activity tapi nasib baik ada sepupu den tu haaa.. Cg Rozlan.. Dia yg kasi adjust join trip kt sne.. tp second day kiteorg jalan sndiri.. xikut trip group geng Pusat Kokurikulum Terengganu. kiteorg p sendiri. Dapat jugak sentuh penyu!! Alhamdulillah, betapa berkuasanya Allah dalam Menciptakan Alam ini. Keindahan Allah itu tersangat lah luas. dari puncak gunung hingga dasar laut, segalanya Ciptaan-Nya yang terindah. kiteorg xamik byk gambar sangat. Sebab saya malas bawak handphone.... hihi.. sebab nk main air punyer pasal, malas pikir pasal handphone. Seriously! 

exited betul muka husna... even suh snorkeling xboleh snorkeling! aiyaaa..

gambar penyu je sempat amik.. orangnye xsempat amik.. tapi penyu ni la yg kiteorg sempat sentuh n bagi makan hari tu.. this picture credit tu Cg. Rozlan (sepupu ambe..) hahaha

In shaa Allah, lain kali bila ada kesempatan akan ku datang sendiri lagi dengan kawan-kawan ke family ke... In Shaa Allah.. pengalaman yang agak menarik untukku.

Dan pada 6 Jun 2016, ok, tarikh ni sangat lah cantik. dan tarikh ni juga merupakan hari pertama umat Islam berpuasa . 1 Ramadhan .. selamat datang bulan Ramadhan. lagi beberapa hari nk kena balik Johor.
Jadi, ini je lah yang sempat dikongsikan bersama. Pengalaman yang agak menarik walaupun agak penat dalam melaluinya.

Adakalanya, kita tak mampu merasai keseluruhannya tetapi ada peluang yang membenarkan kita merasai pengalaman yang berbeza dengan orang lain. Jadi, bersyukur lah dengan apa yang diberikan dan apa yang kita ada.

love,
liyana